Skip to main content

friendica (DFRN) - Link to source

Někdy před létem jsem si řekl, že zkusím upéct kváskový chleba. Bez různých zlepšovacích látek. Prostě podobný, jako si pamatuji z dětství. Na síti jsem pohledal nějaké recepty a začal jsem to zkoušet.
Nejdřív jsem si vyrobil kvásek a pak jsem se pustil do přípravy těsta a do pečení. První tři pokusy nic moc. Chuťově docela dobré, ale chlebík byl pokaždé strašně hutný.
Až čtvrtý pokus dopadl docela dobře, chléb pěkně kynul, ale dal jsem ho péct moc brzo. Ještě jsem ho měl nechat kynout.
No a tenhle pokus je můj pátý. Těsto jsem rozdělil na dva bochníčky. Ten levý je s osmaženou cibulkou, ten pravý klasika.
Těsto jsem si nachystal v pátek večer, do soboty odpoledne bochníčky kynuly a pak se asi půl hodiny pekly.
No, a je neděle večer a už zbývá jen asi 1/4 bochníku. Byla to fakt mňamka.

#inspirace #zasezerou

ivan hrubeš reshared this.

Tato stránka používá cookies pro rozpoznávání znovu navštěvujících a přihlášených uživatelů. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, souhlasíte s používáním cookies.